In de praktijk

In de praktijk

De praktijk is weerbarstiger dan je voornemens. Ik betrap me er zelf regelmatig op dat ik me opgeef voor een lezing of training, er heen ga en ik het zeer interessante materie vind, maar dat het daar bij blijft. Dat ik er vervolgens niks mee doe.

Bijvoorbeeld. Op 3 maart heb ik een zeer interessante middag beleeft in het mooie kerkje van Friens. Mara Riewald gaf een training op het gebied van oefeningen en tools om te aarden, rust in je hoofd en lijf te creëren, je eigen energie te behouden en die van anderen weg te halen, je aura schoon te maken en in contact met je intuïtie te komen.

Na afloop kreeg ik een samenvatting van de oefeningen en tools via de e-mail. Ik was er blij mee. Het was zo’n heerlijk middag. Met deze informatie ging ik zeker wat doen! Maar wanneer? De e-mail van Mara belandde in een mapje in mijn e-mail programma en daar bleef het staan. Zonder gebruikt te worden. De afgelopen weken ging het regelmatig door mijn hoofd: “Oh ja, ik moet ook nog wat met de e-mail van Mara”. En daar bleef het bij.

Afgelopen weekend had ik me voor genomen om de oefeningen en tools van Mara echt te gaan  doen. Ik had de hele zondag vrij gepland. Ik had een bad sessie gepland en verder niks. Nu moest het goed komen. En dat kwam het. Zo moest ik eerst nog even een hobbel met de printer overwinnen, want de eerste print kwam er maar voor de helft uit. En dan voel ik alweer een bepaalde ‘strijd’ op komen. Dit is wat ik wil dus ik zal er voor zorgen dat de printer het gehele stuk print zoals ik dat wil.

Na nieuwe cartridges geplaatst te hebben, ging het van een leien dakje. Geprint zoals ik dat wilde. En toen kon het feest beginnen. Sommige oefeningen die op de lijst van Mara staan deed ik altijd al, maar ook een paar hele gemakkelijke door iedereen te doen, heb ik nu gedaan. En het ik moet zeggen het werkte, meteen. Zo heerlijk.

De aanleiding van het voornemen van het doen van deze oefeningen is minder leuk. Een vriendin van mij, die dit weekend bij me logeert, heeft onlangs te horen gekregen dat ze uitzaaiingen heeft. Het lukt haar best goed om optimistisch te blijven, maar af en toe wordt de spanning toch te veel. Ik stelde haar voor om dan dit weekend deze oefeningen van Mara uit te proberen om te kijken of zij hier ook rustig van kan worden. Dwars door alle zorgen heen.

En ook dat lukte. Sommige oefeningen kan je alleen doen andere oefeningen doe je samen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik deze oefeningen bij een ander deed. Ik deed het met zoveel vertrouwen. Wow, wat voelde dat goed. Dit sluit aan bij de inleidende tekst van Mara.

Mara: Wees je bewust dat werken met energie in feite werken met je ziel is. Contact maken met je ziel. Dit slaagt alleen als je alles met aandacht doet. Er open voor staat. En vertrouwen hebt dat energie mega krachtig werkt. En dat je veel meer kunt dan je denkt. Eveneens is een positieve houding essentieel. Wanneer je denkt dat je iets kunt of je denkt dat je iets niet kunt, in beide gevallen heb je gelijk. Zo werkt het ook met energie. Als jij denkt dat het niet werkt, of je denkt van wel. Jouw geloof, overtuiging en vertrouwen bepalen de uitkomst.

Het moraal van dit verhaal. Als je je ergens voor opgeeft, zorg dan ook dat je wat je aangereikt krijgt in de praktijk brengt. Want daarvoor geef je je tenslotte op. Het heeft geen zin, zo is mijn ervaring, om je maar overal voor op te geven en dat je er vervolgens niks mee doet. Wees kieskeurig in waar je je voor opgeeft en als je ergens voor kiest ga er dan voor. Voor 100 procent.

Sietske Gillebaard

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *